chrometweaks.org

Where can I get my iPage web hosted for free?

Click Here To View All Answers...


First of all Where can I get my iPage web hosted for free? Looking forward for any answer. Another question on my mind: I have the following problem :.

I have setup a boutique and in local on my computer all is okay..

My boutique concerns wines and I have setup 4 main categories let's says A,B,C,D.

When I upload this boutique on a web server, something strange happens :.

After a few clics on the catgories, they start to be like fool. Instead of my wines catgories, I see computer parts. Well may be you think this is some remaining data from the demo but no, I have cleaned the database and remove all the demo stuff..

But even more strange, on my web server there are many people using Oscommerce and when computers parts appears instead of my products, if I give them a mouse click I am transporter to a computer shop !!!.

I have spend hours and hours on this problem and I find just nothing wrong. Remember, my stuff is okay on my computer in local..

Any idea about this bad problem solution ?

Comments (25)

That's a good question. I'm not sure what is the answer. I'll do some Googling and get back to you if I got an useful answer. You should email the people at iPage as they probably can help you..

Comment #1

Change your cache and session temp dirs to be private for your server..

Instead of /tmp/.

Use something like '/home/mydomain.com/tmp/'.

Look in Admin->Server Info for DOCUMENT_ROOT to see your servers path..

Usually one dir below document root...

Comment #2

Thanks a lot but I think about that before and it did not help..

This post has been edited by.

Natty.

: 28 September 2004, 05:26..

Comment #3

Post a link to your site. also, what is your actual document root?.

Where do you have store_sessions set to in your configure.php..

Comment #4

Thanks so much to help me ! I am really on course to a nervous breakdown with this.

My document root is /www on local and /web on the distant server.

In configure.php I have tried :.

'mysql'.

'' (leave blank).

And even the path to the temp dir.

(I have create a special temp dir in catalog and named it e_tmp).

I have tried that but still the same story..

When entering the iPage site all is ok,.

I click on a product and it shows me the thing okay.

Then I click on order and the bad thing happen !.

In my categories box I see computer products from anoter shop on the server...

Comment #5

This cant be correct, you need to find the full path for DOCUMENT_ROOT and then make tmp one directory below..

You might try asking your host they might know!..

Comment #6

Okay, I will contact my server technicians to know more about that document root and I will come again after...

Comment #7

Here are the replies to your questions :.

My document root is.

/home/sites/site184/.

In configure.php (located in web/catalog/includes/).

I have the store sessions like this :.

Define('STORE_SESSIONS', '/home/sites/site184/web/tmp');.

Of course I have created a tmp dir in web dir.

Again many thanks for help...

Comment #8

Nope but your getting closer!.

This is where public files go like your web pages.

DOCUMENT_ROOT = /home/sites/site184/web/.

This is where private files go like temp..

SITE_ROOT = /home/sites/site184/.

In Catalog Admin Cache change the cache dir to..

/home/sites/site184/tmp/.

In Catalog Admin Sessions change the session dir to..

/home/sites/site184/tmp/.

You may need to make the tmp dir and chage the premissions..

In configure.php (located in web/catalog/includes/).

Define('STORE_SESSIONS', '/home/sites/site184/web/tmp');.

Change this back to.

Define('STORE_SESSIONS', '');.

Empty means store sessions in a file or 'mysql' means store sessions in the database and has no effect on the cache...

Comment #9

Okay, I do not see big difference with what I made before but I will try that..

I have spent hours on this problem now !.

I'll keep you advised.

Many thanks for your reply..

Comment #10

".

In Catalog Admin Cache change the cache dir to..

/home/sites/site184/tmp/.

".

About Admin, I have it on my local computer but it is not on the distant server..

So I guess I run it here, make the mods you said and upload the files to the server..

I guess catalog/admin is not required on the server, is it correct ? .

Also do you know which files are concerned by the modification made with admin ? .

Excuse me if my questions may be very simples, I am just a newuser in OsCommerce and your help, even on those simples questions, is of greater help..

Best regards..

Comment #11

Except you put it in the config file. It doesnt go there. it goes in the Admin where you edit products..

Admin->Configuration->Cache.

Admin->Configuration->Sessions.

These values are stored in the database that your connected to...

Comment #12

Many thanks for you reply and help..

I have made a backup and then I have cleaned all and re-install Oscommerce..

I did not beleave my eyes ! I had the same problem !!!!.

So I started to think the problem was elsewhere and may be in the database itself..

I removed it from my computer after making a dump, I re-install it and then I made a small run. Evrything was okay..

I went in sql and import my dump and the problem came again.

After many tries, it takes all the day, I have found that making manufacturers file empty solve the problem..

Right now my boutique seems to work good..

Strange problem is not it ? .

May be it was the solution but not an explanation.. and it makes me afraid for the future but I think Oscommerce is used by so many people that I can stay confident in it..

Comment #13

I have the following problem :.

I have setup a boutique and in local on my computer all is okay..

My boutique concerns wines and I have setup 4 main categories let's says A,B,C,D.

When I upload this boutique on a web server, something strange happens :.

After a few clics on the catgories, they start to be like fool. Instead of my wines catgories, I see computer parts. Well may be you think this is some remaining data from the demo but no, I have cleaned the database and remove all the demo stuff..

But even more strange, on my web server there are many people using Oscommerce and when computers parts appears instead of my products, if I give them a mouse click I am transporter to a computer shop !!!.

I have spend hours and hours on this problem and I find just nothing wrong. Remember, my stuff is okay on my computer in local..

Any idea about this bad problem solution ?

Comment #14


This question was taken from a support group/message board and re-posted here so others can learn from it.