chrometweaks.org

Why isn't Yahoo! iPage listed as one of the Yahoo! categories?

Click Here To View All Answers...


First off, Why isn't Yahoo! iPage listed as one of the Yahoo! categories? Thanks in advance for any answer. Second question.. Somebody please help..

I cannot seem to get past this error. I have attempted to try to resolve this myself. I was able to find a work-a-round however I am looking for a repair, not a work around..

Please visit:.

Http://67.191.62.141/catalog/.

If you actually see a iPage website then click a link within the shopping cart. You should get the following error messages:.

Warning: require(includes/languages/en.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in D:\Inetpub\scrfix\catalog\includes\application_top.php on line 288.

Warning: require(includes/languages/en.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in D:\Inetpub\scrfix\catalog\includes\application_top.php on line 288.

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'includes/languages/en.php' (include_path='.;c:\php5') in D:\Inetpub\scrfix\catalog\includes\application_top.php on line 288.

I know where the error is supposed to be..

I know a supposed work-a-round for just using the english language only is..

I just don't know why the reason for the error or how to repair the error..

Can someone please help?.

Here is what I do know..

1. This error is from the following line in the code in configure.php: Line 18; define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES'languages/');.

2. I can work-a-round this by utilizing define('DIR_WS_LANGUAGES', DIR_WS_INCLUDES'.

English.php.

');.

3. I believe the error is caused because there is a null value in the variable $language in the index.php file but am unsure..

Some extra knowledge that might be necessary.

I have modified some of the database files however I have tested this even without modifications and still get the same error messages..

Since I utilize the database for multiple items, it is a requirement that I have a prefix before every database entry. OSCommerce does not come with prefixes or allow you to set one up during installation so I changed those files to accommodate a prefix within the database during installation.

The files that I modified for the installation are:.

1. oscommerce.sql file located in the install directory.

2. Both of the database_tables.php files within the includes and admin includes directory.

3. database.php file within the install/includes/functions directory..

4. I have added my own include("../my.php") file as well for head and footer encapsulates however I still receive this error with or without my code in the file..

Also, this is a Windows Installation not a Linux or Unix..

Thanks for any insight..

Wayne.

This post has been edited by.

Scrfix.

: 01 July 2008, 11:55..

Comments (15)

Hmm... I need to find out myself. I don't know what is the answer to that question. I'll do some investigation and get back to you if I discover an anything. You should email the people at iPage as they probably can help you..

Comment #1

At the bottom of your iPage site is the error message.

0 -.

Select startdate, counter from TABLE_COUNTER.

Looks like your 2 configuration files are not set up to connect to your db with the correct credentials, just an assumption cos if one is wrong it is likely the other is too :-).

Fix that first then work on the language...

Comment #2

Where did you see that at? I don't see that. Can you be more specific as to what exact page you saw this one?.

I am able to get into the admin with no problems. I was messing around with the files. Perhaps you saw the cart while I was attempting to debug this and get more information..

Http://67.199.62.141...admin/login.php.

Immediately after the installation I can see the cart. It is when I click on any link within the shopping cart that I get the above errors. I can navigate through the admin with no problems whatsoever..

I have added a bunch of notes onto the page as well:.

Http://67.199.62.141/catalog/index.php.

Wayne.

This post has been edited by.

Scrfix.

: 01 July 2008, 13:21..

Comment #3

Okay,.

I see that error now. If it wasn't connecting with the database however, it would't show anything. This shows images and the error seems to reset itself with the sessions. If I leave the websitet for 20 minutes and come back, I see the page you are talking about..

When I try to go anywhere, I get the above error..

Wayne..

Comment #4

I am a new user and I had a problem during the instalation of oscommerce..

This is the warning message at the 4th step of installation:.

Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access /includes/configure.php in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 116.

Warning: fopen(/includes/configure.php) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 116.

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 117.

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 118.

Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access /admin/includes/configure.php in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 152.

Warning: fopen(/admin/includes/configure.php) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 152.

Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 153.

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in E:\WWWData\SiteData\Domains\seeaak.gr\ROOT\Inetpub\wwwroot\catalog\install\templates\pages\install_4.php on line 154.

After that I cannot enter to administration tool or catalog..

Please if you have any information give it simply because I am not an excelent user..

Thanks..

Comment #5

Sxint,.

You will have to reinstall OSCommerce. I ran into that too. Call your iPage hosting company and have them make writeable the following files in the following directories:.

/catalog/includes/configure.php.

/catalog/admin/includes/configure.php.

With that being said, I have been having major issues with this installation. I am a little resistant to install a product that hasn't been updated in over 3 years and they have no plans of updating. I have run into issues where I had to rewrite code to make it work with PHP5 because of lack of updates. I did happen to find another iPage website where the guy does have OSCommerce rewritten and updates all of the time. He doesn't appear to charge for the shopping cart however he does charge for the templates (quite expensive at that compared to other websites) but he adds and updates the shopping cart all of the time. I am going to test that out vs.



Http://www.oscmax.com.

Wayne..

Comment #6

The latest version is compatible with php5, so why not install it. Oh, and oscommerce has been updated 3 times in the last 3 years..

Otherwise, good luck with your other option...

Comment #7

I went to OSCommerce and downloaded the latest version. The last update says 2005. Where can you get the latest version from? According to that I am having major issues with the installation and I have had to find fixes for having PHP5 where the sessions weren't working correctly. Perhaps I am not in the latest version V2.2?.

Wayne..

Comment #8

Oscommerce rc2 is the latest version..

Default language needs to be defined as english and not en..

Chek Your db.

INSERT INTO languages VALUES (1,'English','en','icon.gif','english',1);.

The values should be euivalent to this..

Satish..

Comment #9

I don't believe I have RC2. I believe I have 2.2. Where can I download RC2?.

Those values are in the database satish..

Wayne..

Comment #10

Have you tried searching or looking around the site??.

Download Latest Here.

Http://www.oscommerc...tions/downloads.

Read the Docs.

Http://www.oscommerc...o/kb/osCommerce.

Search for contribs with google, put site:http://addons.oscommerce.com/ then query.

Search the forum with google by putting site:http://forums.oscommerce.com then query...

Comment #11

I do have the latest version 2.2rc2a..

I did attempt to use OSCMax as well and after waiting forever for the upload process, I went to the install and found out that you have to have register_globals on within the PHP.ini. Well, since I am not on a dedicated server and setting that leaves open some security vulnerabilities, that is no longer an option..

Wayne.

This post has been edited by.

Scrfix.

: 03 July 2008, 10:16..

Comment #12

Why don't you look at the file structure of what you`ve installed, then you would note that there are no files called en.php sort of tells you where your error is. Install things properly & they work, funny that!..

Comment #13

Sam,.

I mentioned that there is no en.php however how does that tell me where the problem is? As I mentioned eariler, I know WHAT the problem is. I just don't know how to repair it..

Keep in mind that I DID install this correctly where I didn't change anything and it still didn't work with the same error. Now what?.

Wayne..

Comment #14

But you did change things, and thats what created your error. Think back to exactly what you changed & you`ll be there..

Or you could run install again, as I said..

Hint ADMIN..

Comment #15

If (!tep_session_is_registered('language') || isset($HTTP_GET_VARS['language'])) {.

If (!tep_session_is_registered('language')) {.

Tep_session_register('language');.

Tep_session_register('languages_id');.

}.

Include(DIR_WS_CLASSES'language.php');.

$lng = new language();.

If (isset($HTTP_GET_VARS['language']) && tep_not_null($HTTP_GET_VARS['language'])) {.

$lng->set_language($HTTP_GET_VARS['language']);.

} else {.

$lng->get_browser_language();.

}.

$language = $lng->language['directory'];.

$languages_id = $lng->language['id'];.

}.

// include the language translations.

Require(DIR_WS_LANGUAGES$language'.php');.

In application_top.php takes the value of $language as en..

So chek:.

$lng->language['directory'];.

$lng->set_language($HTTP_GET_VARS['language']);.

Your browser language...

Comment #16


This question was taken from a support group/message board and re-posted here so others can learn from it.